Home > Ovdje & Sad > Međunarodni trening o...
Međunarodni trening o vrnjačkom informiranju mladih, Litva, 3.2015.


U periodu od 2. do 8. marta tim Munja inkubatora učestvovao je na trening seminaru u litvanskom trening centru Daugirdiškes-u, u blizini Vilniusa. Treningu na temu "Peer- to - Peer in Youth Information Work" prisustvovali su Ramiz Murtić - program menadžer, Emir Kustura - koordinator info servisa, Saša Jovljević - projektna koordinatorica i Dino Bevanda - polaznik prvog ciklusa šestomjesečne Munja obuke i prakse.

Navedeni trening seminar imao je za cilj da poboljša kvalitetu omladinskog informativnog rada kroz proširenje različitih metoda informisanja i savjetovanja mladih, te pruži neophodne vještine omladinskim informativnim radnicima za motiviranje, organiziranje i mentorstvo grupa u vršnjačkoj edukaciji. Pored toga, trening seminar je imao i funkciju osnaživanja mladih informativnih radnika da prepoznaju informacione potrebe svojih vršnjaka i shodno tome kreiraju modele informisanja i savjetovanja za mlade.

Na trening seminaru učestvovala su 24 polaznika iz 7 država, gdje su osim predstavnika BiH, odnosno MUNJA Inkubatora, učestvovali i predstavnici Luksemburga, Portugala, Litvanije, Hrvatske, Estonije i Latvije.

Obuku je organizovao član mreže ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency), Udruženje Creativitas iz Litvanije. Omladinska informativna agencija je također član ERYICA-e.

Više informacija: www.mladi.info

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting