Home > Ovdje & Sad > Nagrade pobjednike kon...
Nagrade pobjednike konkursa Ljetnih omladinskih kampova, 6.2015.


Tokom ljeta 2014. godine organizovani su kampovi (na Jahorini, Kozari, Uni, u Blagaju i na Boračkom jezeru) za 452 mlade osobe iz 10 gradova širom Bosne i Hercegovine koje su podržale UN agencije putem Projekta Dijalog za budućnost.

Tokom marta 2015. godine otvoren je nagradni konkurs za sve učesnike ovih kampova. Tema konkursa je opis iskustva i dojmova učesnika kampova. Svoj doživalj kampova učesnici su mogli izraziti na bilo koji kreativan način (crtežom,  fotografijom, videom, literarnim radom...).

Stručni žiri u sastavu: Nina Kovač (UNICEF), Aleksandar Trifunović (Magazin Buka), Almir Panjeta (novinar i fotoreporter), Maja Čengić (BHRT) i Jan Kulenović (OIA) je donio odluku o 10 najboljih radova. Pobjednici su osvojili nagradu u vidu tableta i certifikata te dvodnevnu studijsku posjetu Sarajevu od 28. do 29.5.2015. Pobjednici su tokom posjete imali priliku da se zabave, posjete Pionirsku dolinu, kuglaju, pogledaju film u kinu, imaju panoramski pogled na Sarajevo i probaju specijalitete po kojima je grad poznat.  Vrhunac posjete bila je svečana dodjela nagrada u Zgradi UN-a u Sarajevu gdje su učesnici imali priliku i da pročitaju svoje radove pred predstavnicima UN-a i učesnicima Foruma mladih Dijaloga za budućnost.

Više informacija: www.mladi.info

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting